Vanuit kennis van verschillende vakgebieden en gevoel voor wat écht belangrijk is adviseren en begeleiden wij vanuit Ten Have en Partners mensen en organisaties bij hun zoektocht naar nieuwe en werkende oplossingen. We combineren op creatieve wijze kennis en nieuwe inzichten en creëeren veranderkracht door spanning en scherpte te maken.

Vanuit kennis van verschillende vakgebieden en gevoel voor wat écht belangrijk is adviseren en begeleiden wij vanuit Ten Have en Partners mensen en organisaties bij hun zoektocht naar nieuwe en werkende oplossingen. We combineren op creatieve wijze kennis en nieuwe inzichten en creëeren veranderkracht door spanning en scherpte te maken.

thp

Buurtbus

Onlangs had ik om 12.00 uur een afspraak met een aantal medewerkers van de Gemeente  Zaltbommel. Mijn collega’s hadden de auto’s nodig, dus besloot ik  het openbaar vervoer te nemen. Via 9292 werd mij duidelijk dat de kortste route via Wijk en Aalburg liep. Daar moest ik overstappen op de bus naar Zaltbommel.

Omdat ik nergens op de bordjes ‘Zaltbommel’ zag staan, vroeg ik raad aan de aanwezige busreizigers en natuurlijk aan de buschauffeurs. Het was druk op het busstation, dus ik zag de toekomst optimistisch tegemoet. Schouders werden opgehaald, mensen raakten met elkaar in gesprek en de ene buschauffeur overlegde met de andere, maar uiteindelijk moest iedereen het antwoord schuldig blijven. Mensen waren uiterst behulpzaam, ‘maar ja mevrouw, Zaltbommel is een andere provincie’, leerde een van de buschaffeurs mij, vandaar…

Na 10 minuten zat ik nog in m’n eentje op het busstation, het waaide hard en volgens 2929 zou mijn bus over 10 minuten komen. Omdat ik toch enigszins aan het twijfelen gebracht was, zocht ik alvast het nummer van een taxi op. Slecht bereik, dus dat schoot niet echt op.
Terwijl ik mijn vervolg strategieën de revue liet passeren stopte een Arriva busje, waaruit een helder: ‘goede morgen’ klonk en de deur wagenwijd voor mij werd open gezet. Dat er geen scanner voor mijn OV was bleek geen probleem, ik werd gastvrij uitgenodigd om plaats te nemen in, bleek later, de buurtbus.

De chauffeur vertelde enthousiast dat hij, sinds hij gedwongen met de VUT moest, als vrijwilliger op de buurtbus rijdt. In de 40 minuten die de rit duurde leerde ik dat de Bommelerwaard een prachtig gebied is, Ammerzoden een mooi kasteel heeft, Eben Haezer in Bruchem ligt en Zaltbommel een nieuw winkelcentrum heeft.
De buurtbus vervoert dagelijks tientallen kinderen, vaak rijdt er nog een volgbusje mee en dat is dan zelfs nog te weinig. Ook oudere mensen rijden mee, bijvoorbeeld de mevrouw wiens man in een zorgcentrum ligt en die twee keer per dag de buurtbus neemt om hem te bezoeken. Dertig vrijwilligers zorgen dat de bus elke dag rijdt, weer of geen weer, zelfs als de scholen vrij zijn.

De participatie samenleving is al lang een feit in de Bommelerwaard!

Ik werd keurig op tijd voor het gemeentehuis afgezet en precies op tijd weer opgehaald. Op de terugweg zat het busje vol met scholieren, de laatste stapte uit in Ammerzoden. Toen zat ik weer alleen en ook de nieuwe chauffeur was hartelijk, gastvrij en ontzettend service gericht. De pont naar Heusden heeft helemaal geen halte, maar dat weerhield de chaffeur er niet van om mij tot aan de pont te rijden. Voor hem 1 kilometer om, voor mij  2 kilometer minder lopen.

Het is er nog: vriendelijkheid, hulpvaardigheid en klantgerichtheid, ervaar het zelf, neem een keer de buurtbus!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Cher ten Have - Adviseur en veranderkundige

Cher ten Have

Adviseur en veranderkundige

Lees meer

Mary van Boxtel - Transitiecoach

Mary van Boxtel

Transitiecoach

Lees meer

Maartje Jongen - Spraakmaker

Maartje Jongen

Spraakmaker

Lees meer

Mijke van Poppel - E-learning

Mijke van Poppel

E-learning

Lees meer